De onderzoeken

De scans zitten erop, de mensen daar waren zo lief en zorgzaam. Vooral de begeleiding van uit Teknon Medical Center

Maar pfoeeh wat was het zwaar. Een +/- 80 durende MRI Scan waar ze de aderen naar de hersenen, de nek en de hersenen zelf hebben gescant. Het was vooral heel zwaar en pijnlijk om zolang stil in de zelfde positie te liggen. En dat was ook merkbaar aan mijn lichaam want erna ben ik verschillende keer flauwgevallen en hebben ze mij eerst in een bed gelegt omdat bij komen nog al lang duurde.

Erna gingen we door naar de rotatie Xray waar een foto in neutrale houding van de nek werd genomen en in volledige rotatie naar links en rechts. Omdat ik al verschillende keren was flauwgevallen hielden ze me ook extra goed in de gaten omdat deze onderzoeken het weer konden uitlokken.

De laatste scan was een scan die ik zittend moest doen. Ook hier weer een van neutrale positie van de nek en met de kin zover mogelijk op de borst en de nek naar achter. Bij de nek naar achter en weer terug komen in de "normale" houding zorgde er weer voor dat ik wegzakte en ook hier duurde het even voordat ik bij kwam. Uiteindelijk door een doekje met alcohol onder me neus te houden.

Het was al vrij snel duidelijk dat mijn nek heel flexibel was. Zowel ik en de begeleider van Teknon Medical Center zijn hierdoor ook extra benieuwd naar de uitslag as woensdag.

Ze hebben me in Institut Guirado super geholpen, namen de tijd voor mij. Deden ondanks de taalbarriere er alles aan om mij op mn gemak te stellen.

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Hoe is het om chronisch ziek te zijn? Interview geschreven door Nina Verweij van TeamTelefoon Jaël is 23 jaar en woont samen met haar man en hondje in Boxtel. Ze is een ondernemende, sterke, jonge vro

Het voelde verder weg dan dat het daadwerkelijk was/is. Ik riep al wel dat ik wilde kijken of ik in mei geopereerd kon worden maar zat steeds in me hoofd ‘oh dat is nog wel een half jaartje’. De tijd